Linkovi

Donald Tramp preko ambasadora SAD čestitao Vučiću na pobedi


Predsednik SAD Donald Tramp (AP Photo/Andrew Harnik)
Predsednik SAD Donald Tramp (AP Photo/Andrew Harnik)

Ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skat, sastao se u četvrtak sa predsednikom Vlade Srbije, Aleksandrom Vučićem, i uručio mu najiskrenije čestitke predsednika SAD Donalda Trampa, povodom pobede na predsedničkim izborima u Srbiji.

Predsednik Tramp piše da su izbori održani u ključnom trenutku za Srbiju. "Radujem se daljem jačanju saradnje između naših zemalja. Drago mi je da imamo priliku da radimo na zajedničkim prioritetima, posebno na daljem jačanju bilateralnih i ekonomskih veza, unapređenju evrointegracija Srbije, normalizaciji odnosa sa Kosovom, kao i na pomirenju u regionu".

Tramp poručuje Vučiću da će SAD nastaviti da podržavju napore koje Srbija ulaže u jačanje vladavine prava, modernizaciju ekonomije i trud da ostane stub stabilnosti u regionu zapadnog Balkana. "Takođe, postoje i nerešena pitanja u našim bilateralnim odnosima, koja mogu biti rešena jedino uz neprekidno angažovanje srpskih lidera na najvišem nivou", piše Tramp.

"Budućnost nosi i izazove i mogućnosti. Obeležavajući 135-godišnjicu naših bilateralnih diplomatskih odnosa, radićemo na unapređenju zajedničkih ciljeva, promovisati globalnu stabilnost i postizanje mira i prosperiteta“, navodi se u čestitki američkog predsednika Donalda Trampa upućenoj Aleksandru Vučiću.

XS
SM
MD
LG