Linkovi

Fiskalni konzervativac imenovan za direktora za budžet


Kongresmen Mik Mulvejni
Kongresmen Mik Mulvejni

Novoizabrani američki predsednik imenovao je republikanskog kongresmena Mika Mulvejnija za direktora Kancelarije Bele kuće za budžet, što nagoveštava da Tramp planira da smanji federalnu potrošnju uprkos obećanjima da će da poveća budžet za vojsku, zaštiti skupe socijalne programe i obnovi infrastrukturu širom zemlje.

Mulvejni je fiskalni konzervativac koji je čak tražio od svojih kolega u Republikanskoj stranci da agresivnije rade na smanjenju budžetskih troškova.

Tramp je u saopštenju naveo da "SAD sada imaju gotovo 20 hiljada milijardi duga i da je Mik energičan lider koji ima čvrste stavove o tome kako treba odgovorno upravljati finansijama zemlje i spasiti je od dugova."

Mulvejni je izabran za kongresmena 2010. godine i imao je vodeću ulogu u sporu republikanaca i predsednika Baraka Obame koji je doveo do strogih ograničenja budžetske potrošnje.

Takođe je jedan od osnivača Kokusa za slobodu u Predstavničkom domu, grupe veoma konzervativnih kongresmena koji su odgovorni za odluku Džona Bejnera da se 2015. povuče sa položaja predsedavajućeg Predstavničkog doma.

XS
SM
MD
LG