Linkovi

Tramp promoviše hotel, Klinton vodi kampanju na Floridi


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp boravio je u sredu u američkoj prestonici Vašingtonu, gde je presecanjem vrpce zvanično otvorio svoj novi luksuzni hotel, nedaleko od Bele kuće.

Tramp, koji zaostaje u anketama za demokratskom rivalkom Hilari Klinton 13 dana uoči izbora, značajni deo kampanje ovih dana posvećuje promovisanju svog poslovnog brenda.

U ponedeljak je pokrenuo program “Tramp TV” na internetu, koji vode članovi njegove kampanje, dok je u utorak promovisao luksuzno odmaralište i teren za golf na Floridi.

Trampov hotel u centru Vašingtona otvoren je od septembra, a predsednički kandidat ga je već obišao tri puta tokom duge predizborne kampanje. Republikanski kandidat poručio je da je, uz izuzetak adrese na kojoj se nalazi Bela kuća, reč o najboljoj nekretnini u Vašingtonu, na najboljoj lokaciji.

Pojedini Trampovi protivnici kritikovali su njegov put u Vašingtonu, gde nema gotovo nikakve šanse da osvoji tri elektorska glasa koje nosi pobeda u prestonici, dok ističe vreme da prestigne Klinton. Menadžerka Trampovog izbornog štaba, Kelien Konvej odbacila je kritike, navodeći da Trampova poseta Vašingtonu pokazuje Amerikancima njegove uspehe.

“Hilari Klinton je imala vremena da ode na koncert Adel i svi misle da je to super. Donald Tramp je došao da otvori neverovatno i izuzetno arhitektonsko zdanje, hotel prve klase i svi protestuju”, naglasila je Konvej.

Klinton je sinoć prisustvovala koncertu britanske pevačice, koja je podržala njenu kandidaturu, iako ne može da glasa na američkim izborima.

Demokratska kandidatkinja je na svoj 69. rođendan nastavila kampanju na Floridi gde, prema najnovijoj anketi, zaostaje za Trampom za dva procenta. Međutim, na nacionalnom nivou je i dalje u prednosti koja se neznatno smanjila prethodnih dana. Izborna trka u pojedinim odlučujućim saveznim državama takođe je tesna.

Tramp se pak i dalje suočava sa otporom u Republikanskoj stranci. Bivši državni sekretar Kolin Pauel, koji je služio u republikanskoj administraciji, saopštio je juče da će da glasa sa Hilari Klinton.

XS
SM
MD
LG