Linkovi

Djurić: Priština "gazi" Briselski sporazum


Odluka Prištine da uputi Ustavnom sudu sporazum o Zajednici srpskih opština predstavlja kršenje Briselskog sporazuma - ocenjuje direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo Marko Đurić izjavio je danas da je odlukom da se sporazum o Zajednici srpskih opština uputi Ustavnom sudu Kosova na odlučivanje Priština zgazila i bacila pod noge Briselski sporazum i tim gestom pokazala jasnu nameru da opstruiše osnivanje Zajednice.

Na konferenciji za novinare on je rekao da su kosovski predstavnici u Briselu obavestili srpski tehnički pregovaračkim tim da Priština od 1. novembra ima nameru da onemogući ulazak na teritoriju Kosova svim vozilima sa registarskim tablicama Srbije, kao i da građani Srbije dobijaju ulazno-izlazna dokumenta:

"O daljim koracima Vlade Srbije, vezano za ovo nečuveno i skandalozno ponašanje institucija u Prištini predsednik Vlade doneće odluku zajedno za Vladom odmah po povratku iz Moskve. Ali nema nikakve sumnje da je reč o novom i dodatnom pritisku za Srbiju, u inače veoma teškim okolnostima, i pokušaj da se do sada postignuta ostvarenja od značaja za srpski narod na Kosovu i Metohiji preokrenu", naveo je Djurić.

XS
SM
MD
LG