Linkovi

Đukanović sa predizbornog skupa: Najvažnije učvrstiti osjećaj bezbjednosti


ARHIVA - Milo Đukanović u Podgorici 17. oktobra 2016.
ARHIVA - Milo Đukanović u Podgorici 17. oktobra 2016.

Jedina legitimna sila je ona koja se nalazi u rukama države, poručio je predsjednički kandidat Milo Đukanović sa predizbornog skupa u Kotoru. Za to vrijeme, crnogorska policija sprovodi brojne akcije u kojima pretresa i privodi bezbjednosno interesantne osobe, nakon perioda koji su obilježile surove likvidacije i ugrožavanje bezbjednosti građana Crne Gore.

U Crnoj Gori zvanično nije proglašena policijska akcija nalik nekadašnjoj “Sablji” u Srbiji, ali je stepen pripravnosti policije podignut na visok nivo. Pretresaju se i privode osobe koje su evidentirane kao bezbjednosno interesantne, oduzimaju se oružje, municija, i vozila.

Tako je danas bilo u Nikšiću, tako je i u brojnim gradovima, a analitičari kažu da je politička volja za obračun sa organizovanim kriminalom sve uočljivija i u nastupima najviših zvaničnika.

Premijer Duško Marković je sa sinoćnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost poručio da “građani više ne smiju da stradaju u kriminalnim vrtlozima i klanovskim sukobima”, te da će država “tražiti kriminalce na svakoj stopi teritorije Crne Gore, ali i u inostranstvu”.

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović boravio je u Kotoru, gradu iz koga potiču pripadnici dvije najpoznatije kriminalne grupe – “škaljarci” i “kavčani” i poručio je da će najvažniji zadatak nove vlasti u narednom periodu, biti da učvrsti osjećaj bezbjednosti i sigurnosti.

"Političku stabilnost smo uspjeli da očuvamo, mislim da smo utisak o političkoj stabilnosti dodatno pojačali članstvom u NATO. Takođe, moramo veoma predano raditi na unapređenju pravne sigurnosti i bezbjednosti svakog našeg građanina i svakog čovjeka koji bilo kojim povodom dođe u Crnu Goru", rekao je Đukanović na konvenciji "Milo Đukanović - za stabilnost i napredak Crne Gore" u Kotoru.

On je dodao da smo svi skupa posljednjih dana vidjeli da su neki pripadnici kriminalnog miljea u Crnoj Gori dali sebi za pravo da ugrožavaju živote nedužnih ljudi, da ugrožavaju živote odgovornih i lojalnih građana.

"To im nećemo dozvoliti. Ko pomisli da se laća sile, mora imati jednu stvar na umu - jedina legitimna sila je ona u rukama države. Nećemo se ustezati da je upotrijebimo u svim formama da bi stali na put tom bahatom nasilništvu i zaštitili pravo na suguran život svakom crnogorskom građaninu i svakom djetetu u Crnoj Gori. Kao predsjednik Crne Gore učiniću sve i pokrenuću sve zakonodavne i druge inicijative prema parlamentu, prema Vladi, prema sudskoj vlasti, da mijenjamo sve propise, da tim propisima damo najšira moguća ovlašćenja pripadnicima bezbjednosnih organa Crne Gore, koji moraju stati na put onima koji misle da mogu da uzmu pravdu u svoje ruke i međusobno obračunavajući se ugrožavaju život nedužnih ljudi", poručio je Đukanović.

On je zaključio da je "najvažniji zadatak nove vlasti u narednom periodu - da učvrsti osjećaj bezbjednosti i sigurnosti".

XS
SM
MD
LG