Linkovi

Đukanović kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore


Kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović (rtcg.me)
Kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović (rtcg.me)

Predsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, biće kandidat te partije na izborima za šefa crnogorske države zakazanim za 15. april, odlučilo je predsjedništvo a jednoglasno potvrdio Glavni odbor DPS-a.

"Moja odluka je izraz odgovornosti prema onome sto su obaveze i tekovine Crne Gore", kazao je Đukanović

"Moja lična orjentacija je bila drugačija, međutim, kada se bavite poslom kojim se ja bavim više od četvrt vijeka, onda imate partijske lične i društvene obaveze", rekao je Đukanović nakon sjednice GO DPS.

"Smatramo i ja i GO i Predsjednistvo da postoji potreba za ovakvim angažmanom u narednih pet godina, ne mislimo da smo opoznili sa odlukom"

On je rekao da su u DPS-u, kada su donosili odluku o njegovoj kandidaturi "imali u vidu domaći,regionalni, ali i vanbalkanski aspekt", prenosi portal Antena M.

"Smatramo da najveći potencijal leži u DPS-u to nam pokazuje i nas rejting i podrška, mi ne potcjenjujemo nikoga ali mislimo da u ovom trenutku moramo nastaviti sa očekivanom i najvećom odgovornošću vodjenja države", rekao je Đukanović.

Od 1991. Đukanović je, uz kraće pauze, četiri puta bio premijer i jednom predsjednik Crne Gore, a posljednji put napustio je državni vrh 2016, kada ga je na mjestu premijera naslijedio dugogodišnji šef Agencije za nacionalnu bezbjednosti i bivši ministar pravde, Duško Marković..

Do danas je Državna izborna komisija potvrdila predsjedničkr kandidature Hazbije Kalača, Vasilija Miličkovića i Marka Milačića, a prije Đukanovića, učešće na izborima najavili su iMladen Bojanić, Draginja Vuksanović i Dragan Hajduković, dok je Đorđe Blažić povukao kandidaturu u korist Bojanića. Rok za podnošenje predsjedničkih kandidatura ističe 26. marta.

XS
SM
MD
LG