Linkovi

Direktor Gradskog centra za socijalni rad razrešen dužnosti


Arhiva
Arhiva

Direktor Gradskog centra za socijalni rad Mikaina Stevanović razrešen je dužnosti, na predlog gradonačelnika Siniše Malog, a nakon dva tragična događaja ispred centara za socijalni rad.

"Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad doneo je danas odluku o prestanku ovlašćenja v.d. direktora te institucije Mikaina Stevanović, a nakon predloga gradonačelnika Beograda Siniše Malog,” saopšteno je iz Gradske uprave.

O razrešenju i postavljanju novog v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rad odlučivaće se na narednoj sednici Skupštine grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda prethodno je najavio da će, ukoliko izveštaj pokaže nepravilnosti u radu Centra za socijalni rad, odgovorni biti sankcionisani.

Takođe, gradonačelnik je ranije dao nalog za značajno povećanje obezbeđenja u odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad, pa će do kraja jula, na poslovima obezbeđenja biti angažovano dvostruko više ljudi.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu potrebna obaveštenja o tome da li je bilo propusta u radu zaposlenih u tom centru u slučaju porodičnog nasilja koji je rezultirao ubistvom.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je Gradskom centru za socijalni rad stavljen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom Zapisnika o izvršenom nadzoru nad stručnim radom centra za socijalni rad na Novomo Beogradu u predmetu zaštite od nasilja u porodici Lovrić i zlostavljanja maloletne dece Lovrić.

XS
SM
MD
LG