Linkovi

DF ispred parlamenta čeka odluku o imunitetu svojih lidera


Poslanici DF-a okupiće se u srijedu ujutru ispred Skupštine Crne Gore gdje u 11 sati počinje vanredna sjednica na kojoj će se glasati o skidanju imuniteta dvojici lidera te koalicije koje tužilaštvo sumnjiči za učestvovanje u planiranju državnog udara u izbornoj noći 16. oktobra, javljaju mediji u Podgorici.

Portal Vijesti prenosi da bi se na platou ispred zgrade parlamenta mogli naći poslanici Demokratskog fronta, ali i građani koji su svoje prisustvo najavili putem društvenih mreža.

Večeras je zasijedalo i Vijeće za nacionalnu bezbjednost koje je razmatralo političke izjave i pozive koji bi mogli dovesti do ugrožavanja građanskog mira i bezbjednosti, javlja portal rtcg.me.

Na sjednici je konstatovano da je očuvanje stabilnosti, građanskog mira i bezbjednosti svih građana i pravnog poretka zajednička odgovornost vlasti i opozicije.

"Vijeće očekuje da će najavljena okupljanja, iako nisu prijavljena u skladu sa zakonom, biti mirna i nenasilna", navodi se u saopštenju sa sjednice kojom je predsjedavao premijer Duško Marković.

U saopštenju se dodaje da Vijeće za nacionalnu bezbjednost u punoj mjeri podržava integritet Državnog tužilaštva u vršenju nadležnosti propisanih zakonom, te konstatuje "spremnost i odlučnost nadležjih organa da odgovore na sve bezbjednosne izazove i obezbijede stabilnost i mir za sve građane".

XS
SM
MD
LG