Linkovi

DF: Knežević neće dobrovoljno u zatvor


Lideri DF-a ispred američke ambasade, arhivska fotografija (rtcg.me)
Lideri DF-a ispred američke ambasade, arhivska fotografija (rtcg.me)

Jednom od lidera DF-a Milanu Kneževiću uručen je poziv Osnovnog suda da se u petak odazove na odsluženje četvoromjesečne zatvorske kazne zbog napada na policajca na protestima oktobra 2015.godine. Predsjedništvo Demokratskog fronta odlučilo je da se Knežević neće dobrovoljno odazvati pozivu na odsluženje zatvorske kazne zbog napada na policijskog službenika.

Iz DF-a je saopšteno da njihov savez ne priznaje ovu sudsku presudu, jer je smatraju političkom. Knežević je najprije osuđen na sedam mjeseci zatvora, ali je nakon žalbe Višem sudu, kazna umanjena na četiri mjeseca zatvora.

Proglašen je krivim jer je, kako se to u presudi navodi, udarao ramenom policajca Miljana Markovića, hvatao ga rukom za vrat i skidao mu kapu. Incident se desio na protestima održanim 17. oktobra 2015. ispred Skupštine, a sve je zabilježila i policijska kamera.

DF-a je stigla jasna poruka – Milan Knežević se dobrovoljno neće odazvati pozivu za odsluženje zatvorske kazne.

"Saopštio sam i krajem januara da se neću dobrovoljno odazvati pozivu da idem u Spuž. Neću voditi trubače, praviti performanse i roštilj ispred kapija zatvora, neću ni da bježim u Rusiju ili Srbiju, svi će znati gdje se nalazim. Sa advokatskim timom ću razmotriti mehanizme koji se odnose na poziv", naveo je Knežević.

"DF ne priznaje ovu presudu, smatra je političkom i Milan Knežević se dobrovoljno neće odazvati da služi tu kaznu“, poručeno je iz DF-a.

Za njih je, osim presude, problematičan i tajming kada se Milanu Kneževiću uručio poziv. Vjeruju da je to odgovor vlasti na razgovore opozicije oko izbora zajedničkog predsjedničkog kandidata.

XS
SM
MD
LG