Linkovi

Depardije u poseti Crnoj Gori


Slavni glumac obišao Cetinje, Budvu i Podgoricu, gde ga je primio premijer Milo Đukanović

Francuski glumac Žerar Depardje stigao je danas popodne u Crnu Goru. Nakon posjete Cetinju i Budvi, Deperdje se večeras u Podgorici sastao sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

Slavni francuski glumac Žerar Depardije, nakon obilaska Cetinja, u društvu ministra kulture Branislava Mićunovića stigao je helikopterom pravo na heliodrom budvanskog hotela Splendid, gdje se sastao sa suvlasnikom hotela Žarkom Radulovićem.

Depardije je sa Mićunovićem i Radulovićem boravio u aperitiv sali Splendida, gdje je probao crnogogrska nacionalna jela, a posebno se oduševio crnogorskim vinom.

Glumac je navodno je zainteresovan za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori. Novopečeni Rus je sa ministrom kulture potom krenuo prema Podgorici,

Francuski glumac Žerar Depardije kazao je da je glavni razlog njegovog dolaska u Crnu Goru to što je čuo da je Crna Gora na prodaju, ali uvjerio se, kaže, da to nije istina.

"Već dugo vremena se priča o Crna Gora da će biti Montekarlo za Ruse, ali nisam vidio da je to slučaj. Vidio sam prekrasnu zemlju sa velikim potencijalom u pogledu kulture", kazao je Depardije, nakon sastanka sa premijerom Milom Đukanovićem.

Glumac je kazao da da je očaran prirodnim ljepotama, kulturnim nasljeđem i bogatom istorijom Crne Gore, zbog čega je, kako je kazao, spreman da ovdje snima filmove.
Depardije se našao u žiži javnosti nakon što se, zbog izbjegavanja plaćanja poreza, odrekao francuskog državljanstva, a špekulisalo se tada da bi mogao da postane crnogorski državljanin.

Prema nekim izvorima, ima poslove i prijatelje u Crnoj Gori. Međutim glumac je dobio ruski pasoš, a tokom posjete Rusiji dobio je ponudu da bude ministar kulture Mordovije.
XS
SM
MD
LG