Linkovi

Demonstranti na Floridi traže strožu kontrolu naoružanja


Učenici srednje škole drže transparente sa porukama o strožoj kontroli naoružanja
Učenici srednje škole drže transparente sa porukama o strožoj kontroli naoružanja

Stotine demonstranata okupilo se u Fort Loderdejlu, na Floridi, kako bi protestovali I tražili strožu kontrolu naoružanja, nekoliko dana posle treće najsmrtonosnije pucnjave u školi u istoriji SAD.

Demonstranti su uzvikivali „okončajte nasilje vatrenim oružjem“. Na protestu su bili lokalni lideri, zakonodavci i javne ličnosti i poručili su da je pooštravanje zakona o posedovanju oružja hitno.

“Pozvala sam Kongres I rekla im da moraju da urade svoj posao za ljude”, rekla je jedna od demonstrantkinja. “Ali oni ne rade za ljude. Ovoj zemlji je potrebna reforma zakona o vatrenom oružju, ali se o tome ne razgovara. Hoće da razgovaraju o mentalnom zdravlju, ili zlostavljanju, ali uvek kažu da za debatu o oružju nije vreme. Došao je trenutak za to!” poručila je demonstrantkinja.

Upravnik škola u okrugu Brauard Robert Ransi je na Tviteru napisao da bi masovno ubistvo na Floridi moglo da konačno pokrene oštriju regulaciju posedovanja vatrenog oružja.

Nadam se da će ovoga puta biti drugačije jer sada mladi ljudi predvode zahtev za promenom I traže promene zakona o naoružanju”.

XS
SM
MD
LG