Linkovi

Demokrate u Predstavničkom domu nastavljaju istragu Rusije


Demokratski kongresmen Adam Šif

Demokrate u Odboru za obaveštajne poslove Predstavničkog doma saopštile su da će pokušati da nastave istragu o ruskom mešanju u predsedničke izbore 2016. godine, nakon saopštenja republikanaca da je istraga panela završena.

Najviši rangirani demokratski član Odbora, kongresmen Adam Šif, objavio je u utorak izveštaj u kom se navode razlozi demokrata da nastave istragu.

“Sastavićemo izveštaj koji će sadržati sve dokaze koje smo do sada imali prilike da vidimo. Dokaze u pogledu ruske hakerske operacije, ruske kampanje na društvenim mrežama, plaćene medijske kampanje i povezanosti Rusije sa Trampovom kampanjom. Postoje značajni dokazi, većina njih u javnom domenu, u vezi sa dosluhom sa kampanjom.”

Republikanski kongresmen iz Teksasa Majk Konavej, koji predvodi istragu, prethodno je rekao odbor nije pronašao dokaz o povezanost Rusije i Trampove kampanje.

Očekuje se da će Odbor za obaveštajna pitanja u Senatu, koji takođe istražuje rusko mešanje , tokom narednih nedelja sačiniti dvostranački izveštaj o bezbednosti na izborima.

Istraga Kongresa vodi se odvojeno od kriminalne istrage specijalnog tužioca Roberta Malera.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG