Linkovi

Delegacija Vojske Srbije na testiranju kupljenog francuskog raketnog sistema


Arhiva - Probno lansiranje francske protivvazdušne rakete kratkog dometa Mistral 3 (Foto: MBDA)

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, prisustvovala je na vojnom poligonu na Sardiniji bojevom gađanju PVO sistemom "Mistral 3".

Reč je o sistemu za čiju je kupovinu Republika Srbija ove godine potpisala ugovor.

Miloradović je rekao da se delegacija iz Srbije, koju je na Sardiniju pozvala Evropska grupacije "MBDA", uverila u kvalitet sistema raketa, kao i mogućnost njihove integracije u sistem PASARS koji je proizvod domaće industrije, saopšteno je iz Ministarstva.

"Prilikom gađanja na poligonu italijanske vojske na Sardiniji imali smo priliku da vidimo da su optoelektronski nišanski senzori zahvatili cilj na više od 11 km, i da pratimo pravilan let rakete i pogodak u cilj na nešto više od 7 km", rekao je Miloradović.

Nabavka PVO sistema "Mistral 3", koji je veoma efikasno sredstvo za male visine, velike manevarske sposobnosti i velike otpornosti na dejstva savremenih sistema za samozaštitu vazduhoplova, dogovorena je prilikom nedavne posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG