Linkovi

Delegacija američkog Kongresa u Srbiji


Članovi američke delegacije u društvu ambasadora SAD u Beogradu Majkla Kirbija (prvi s leva)

Šef delegacije, kongresmen Republikanske stranke Robert Gudlet poručio da Amerika želi da se u Srbiji uspostavi vladavina prava i želi da u tome pomogne, u okviru podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji...

Delegacija američkog Kongresa, koju predvodi kongresmen Republikanske partije Robert Gudlet nalazi se u dvodnevnoj poseti Srbiji, tokom kojih se sastala sa najvišim srpskim zvaničnicima. Poseta je deo šire turneje sa ciljem pružanja podrške evratlantskim integracijama regiona i jačanju vladavine prava

Posle jučerašnjih razgovora sa premijerom Srbije, ministrom pravde i predsednikom Vrhovnog kasacionog suda, delegacija američkog Kongresa sastala se danas u Beogradu i sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem. Kako je tom prilikom istakao šef delegacije, kongresmen Republikanske partije Robert Gudlet, Amerika želi da se u Srbiji uspostavi vladavina prava i želi da u tome pomogne u okviru podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji:

"Srbija je nedavno aktivirala nove odredbe krivičnog zakona u vezi sa terorizmom, kao odgovor na nastajuću Islamsku državu u Siriji i Iraku. I mi veoma cenimo zajedničku zabrinutost povodom toga i napore da radimo zajedno".

Srbija hoće da bude odgovoran i sposoban partner u borbi protiv organizovanog kriminala, teororizma i svih drugih vidova kriminala, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović posle susreta sa američkim kongresmenima:

"Nadam se da će i ova njihova poseta, tokom koje su imali prilike da se sretnu sa najvažnijim funkcionerima Srbije pomoći da učvrstimo odnose između dve države. Ali, naravno i da nastavimo dobru saradnju i pokažemo da dobra saradnja policija, pravosuđa, država uvek mora da bude jača od kriminala".

Osmočlana američka delegacija posetila je i parlament Srbije, a posle razgovora, potpredsednik Skupštine Igor Bečić se zahvalio Sjedinjenim Državama na podršci Srbiji u procesu evropskih integracija.

XS
SM
MD
LG