Linkovi

Zlatičanin nazvao meč Mejvedera i Mekgregora "farsom"


Nasuprot svjetskim medijima, bivši bokserski WBC šampion u lakoj kategoriji, Crnogorac Dejan Zlatičanin, nazvao je meč između legendarnog 40-godišnjeg povratnika u ring, Flojda Mejvedera i UFC šampiona, Irca Konora Mekgregora, "farsom" koja je "imala za cilj zaradu nevjerovatne sume novca".

Zlatičanin, koji je u januaru ove godine izgubio šampionski pojas od Amerikanca Majkija Garsije, rekao je za podgorički portal FOS da je prekjučerašnji meč, koji je završen pobjedom Mejvedera u 10. rundi, bio "daleko od prave borbe".

"To je bila farsa, daleko je to bilo od prave borbe", rekao je Zlatičanin, jedini nosilac bokserske WBC titule sa bivših jugoslovenskih prostora, pored proslavljenog Hrvata Mate Parlova.

On je dodao da su dvojica rivala u "meču godine", kako su mediji nazvali jučerašnji spektakl u kome je Mejveder zaradio 200 miliona dolara a Mekgregor dvostruko manje, "napravili ono što su htjeli".

"Zaradili su nevjerovatnu sumu novca, što je bio i cilj", rekao je Zlatičanin i ocijenio "razočaravajućim" to što je njihov meč izazvao toliko pažnje.

On je rekao i da je Mekgregor sjajan borac, ali u njegovoj disciplini UFC, no da je u boksu "veliki amater", i najavio da pravi meč tek predstoji.

"Borba vijeka tek predstoji, a to je Canelo (Alvarez) protiv GGG, to jest Genadija Golovkina", poručio je Zlatičanin.

Vodeći svjetski mediji drugačije su od Zlatičanina vidjeli meč, pa je CNN tekst o borbi naslovio «Mejveder protiv Mekgregora: vrijedi svaki peni», dok ESPN ocjenjuje da Mejveder odlazi u penziju «zdrav, bogat i mudar».

Prije ovog meča, Mejvederovo bogatstvo bilo je procijenjeno na oko 700 miliona dolara, ali su analitičari nedavno ocijenili da bi proslavljeni šampion mogao da bankrotira zbog njegovog enormnog trošenja novca, koje dostiže iznose i do 75 miliona dolara godišnje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG