Linkovi

Djukanović: Važna uloga pripadnika MUP-a


Premijer Milo Djukanović i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.
Premijer Milo Djukanović i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova imaju važnu ulogu u očuvanju stabilnosti i zaštite ljudskih prava, kao najznačajnijih tekovina crnogorskog društva, poručio je premijer Milo Đukanović povodom 2. oktobra – Dana unutrašnjih poslova

Đukanović je danas primio ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i čestitao im, kao i zaposlenima u MUP-u i Upravi policije, Dan unutrašnjih poslova.

Premijer je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao doprinos i važnu ulogu koju imaju u očuvanju stabilnosti i zaštite ljudskih prava, kao najznačajnijih tekovina crnogorskog društva.

Konjević i Stojanović su upoznali premijera sa aktivnostima na planu realizacije obaveza iz evroatlantske i evropske agende i istakli da će ostati čvrsto posvećeni ostvarivanju stratreških ciljeva Vlade Crne Gore, posebno u poglavljima 23 i 24.

„U tom kontekstu, sagovornici su se saglasili da je potpisivanje sporazuma o granici sa Bosnom i Hercegovinom i Kosovom učvrstilo poziciju Crne Gore kao faktora stabilnosti i regionalnog lidera na planu integracije u Evropsku uniju. Na sastanku su razmijenjena mišljenja o modelima za dalje jačanje kapaciteta i osavremenjavanje uslova za rad pripadnika MUP-a i Uprave policije“, kaže se u saopštenju.

Na press konferenciji upriličenoj povodom dana MUP-a, ministar Raško Konjević objelodanio je da je na protestima Demokratskog fronta za očuvanje javnog reda i mira angažovano skoro hiljadu policajaca, a dodatni troškovi, koji su im zakonom zagarantovani, državu dnevno koštaju 40 hiljada eura.

On je naglasio da policija obezbjeđuje javni red i mir, ali bez snajperista, kako su to saopštili organizatori protesta.

“Angažovano je gotovo hiljadu službenika policije na obezbjeđenju višednevnog protestnog skupa. Prema prvim analizama MUP-a, za smještaj policajaca koji su na ispomoći, a nijesu iz Podgorice i za prekovremene sate i dnevnice, što im sljeduje zakonom, dnevni trošak MUP-a je oko 40 hiljada eura”, saopštio je Konjević.

Upitan da prokomentariše izjave čelnika DF-a, da se neće pomjeriti sa Bulevara Svetog Petra Cetinsjkog, iako im bude naređeno, Konjević je kazao da vjeruje da su sve partije usvojile domokratske standarde.

“Ne bi o tome govorio jer prosto ne mogu da pojmim da bi se neko ponašao na način koji je suprotan zakonu. Za ponašanje suprotno zakonu, postoje procedure”, poručio je Konjević.

Danas ranije je funkcioner DF-a Strahinja Bulajić saopštio da nastavljaju proteste bez ikakvih ograničenja i da su to saopštili i predstavnicima MUP-a i Uprave policije. Ranija dozvola policije za održavanje protesta ističe 3.oktobra.

XS
SM
MD
LG