Linkovi

Dačić: Partijski odnosi nisu bitni


U komentaru na kritike koje iz redova SNS-a stižu na račin SPS-a, srpski ministar spoljnih poslova rekao da dve stranke ujedinjuje zajednički cilj - dobrobit građana, te da partijski odnosi nisu toliko važni ...

Poslednjih nekoliko dana iz redova SNS-a stižu kritike na račun SPS-a, kao koalicionog partnera u Vladi Srbije. Lider socijalista i ministar spoljnih poslova Srbije danas je govorio o odnosima unutar vladajuće koalicije.

Srpska napredna stranka nema korektnijeg partnera u Vladi od Socijalističke partije Srbije, izjavio je danas lider socijalista i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, istakavši da sa premijerom Aleksandrom Vučićem ima korektne odnose i da poštuje ono što on radi.

Na konferenciji za novinare, Dačić je odgovorajući na pitanje o kritikama koje na račun SPS-a dolaze iz redova naprednjaka rekao da ako neko misli da socijalisti rade protiv Vlade – onda SPS ne treba da bude u Vladi.

"Siguran sam da se mnogo korektnije ponašamo nego mnogi koji su bili na listi SNS-a. A da ne govorimo o političkim funkcionerima. Ali ne želim da o tome polemišem. Šta ja radim danas ovde? O čemu smo mi danas ovde pričali? Da li smo pričali protiv Vlade ili o Vladi? Da li smo pričali o Vučiću i Orbanu pozitivno ili negativno", rekao je Dačić.

Posle današnjeg sastanka sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom, Dačić je istakao da je njegov posao kao ministra spoljnih poslova da zastupa politiku Vlade i da on to čini na svakom mestu.

"Mi smo zajedno, delimo odgovornost. Mi nikada ne kažemo da je ovo Vlada SNS-a, nego zajednička Vlada, jer delimo odgovornost", istakao je Dačić.

Kako je još rekao Dačić, njega i Vučića ujedinjuje globalni cilj za koji se zajedno bore, a to je dobrobit države i građana i u tom smislu partijski odnosi, po rečima lidera SPS-a, nisu toliko značajni.

XS
SM
MD
LG