Linkovi

Dačić: Bolton bi mogao da poseti region krajem avgusta


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, Foto: VOA

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da bi savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Džon Bolton, mogao da poseti region krajem avgusta, iako je Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće već saopštio Glasu Amerike da nema komentar na navode medija u Srbiji o njegovoj poseti.

Dačić je, kako prenose mediji u Beogradu, rekao da je poseta Boltona moguća ukoliko bude pozitivnih nagoveštaja da bi Priština mogla da ukine sankcije.

Dolazak Boltona značio bi da pitanje Kosova za SAD nije gotova stvar, to jest da ne može jedna strana da dobije sve, a druga sve da izgubi, te da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova na klimavim nogama, rekao je šef srpske diplomatije.

Zvaničan stav prethodne američke administracije bio je da je pitanje Kosova rešeno, da oni time više neće da se bave i da to prebacuju na službenike trećeg i četvrtog reda u Stejt departmentu, podsetio je Dačić.

Ministar ističe da se sada, međutim, to promenilo.

Kako navode mediji, Dačić kaže da mu je Bolton, prošlog meseca u Vašingtonu, lično rekao da je za njih problem Kosova, odnosno trajno rešenje za kosovsko pitanje, visoko na listi spoljnopolitičkih prioriteta.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG