Linkovi

Dačić bio u predsedničkoj palati u vreme terorističkog napada u Somaliji


Arhiva - Ivica Dačić, ministar inostranih poslova Srbije
Arhiva - Ivica Dačić, ministar inostranih poslova Srbije

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić nalazio se u predsedničkoj palati u Mogadišu gde je razgovarao sa predsednikom Somalije u trenutku terorističkog napada, preneo je RTS.

Napad je izvršen automobilom-bombom, koji je eksolodirao pored bezbednosnog punkta u blizini predsedničke palate, dok su vojnici proveravali automobile na glavnom putu.

RTS prenosi Dačićevu izjavu datu Tanjugu u kojoj kaže da je eksplozija snažno odjeknula i da se predsednik Somalije trgnuo na to.

U samoubilačkom bombaškom napadu islamskih ekstremista u utorak poginulo najmanje devet osoba, među kojima je bivši ministar spoljnih poslova Somalije. U napadu je povređeno je više od 13 ljudi, a većina poginulih su vojnici, navela je policija, a preneo je AP.

Odgovornost za napad preuzela je somalijska ekstremistička pobunjenička grupa Al-Šabab, navodeći da su na meti bila vozila sa vladinim zvaničnicima.

Al-Šabab, grupa povezana s Al Kaidom, često izvodi bombaške napade u Mogadišu blizu predsedničkog kompleksa i u hotelima u kojima često borave zvaničnici vlade i stranci.

Delegacija Srbije boravila je dva dana u Somaliji, a poslednjeg dana posete Dačić se sastao s predsednikom države Muhamedom Abdulahi Muhamed Fermađom.

XS
SM
MD
LG