Linkovi

CG šef diplomatije u Kuvajtu na sastanku o terorističkoj Islamskoj državi


Članovi Globalne koalicije za borbu protiv Islamske države u Kuvajtu, 13. februar 2018. (AP Photo/Jon Gambrell)
Članovi Globalne koalicije za borbu protiv Islamske države u Kuvajtu, 13. februar 2018. (AP Photo/Jon Gambrell)

Sastanku Globalne koalicije za borbu protiv terorističke organizacije Islamska država u Kuvajtu prisustvovao je i šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović. On smatra da je djelovanje koalicije dalo značajne rezultate u borbi protiv terorizma, ali da posao nije završen.

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović smatra da je veoma značajno što se sastanak koalicije za borbu protiv Islamske države održao u Kuvajtu, odnosno van prostora evratlanske zone.

"Na ovom sastanku je sa zadovoljstvom konstatovano da je ID de fakto poražena na terenu – u Iraku skoro potpuno, u Siriji su ostali još neki džepovi. Tako da je djelovanje koalicije dalo relativno brze rezultate u borbi sa ovim zlom savremenog svijeta – međunarodnim terorizmom, koji je odnio mnoge žrtve", istakao je crnogorski ministar.

Darmanović smatra da posao, ipak, nije završen.

"Postoji opasnost djelovanja putem terorističkih akcija u Evropi i Americi. Treba nastaviti sa borbom protiv regrutacije mladih ljudi za terorističke operacije. Osim toga, naglašeno je da treba prošititi djelovanje koalicije i strukturu tzv. radnih grupa učiniti još efikasnijom, kako bi se posao dovršio", rekao je on.

Bio je to, zaključio je Darmanović, jedan uspješan sastanak na kome su konstatovani uspjesi, ali i novi zadaci u vezi sa kojima su se članice ove, prilično široke koalicije, saglasile.

XS
SM
MD
LG