Linkovi

Crnogorsko ministarstvo osudilo incident ispred počasnog konzulata na Floridi


Zastava Crne Gore (Foto:rtcg.me)

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore osudilo je incident koji se u četvrtak dogodio ispred počasnog konzulata u Vest Palm Biču, kada je grupa demonstranata tražila da se ukloni crnogorska zastava.

"Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore najoštrije osuđuje jučerašnje proteste, ugrožavanje bezbjednosti i imovine, kao i zahtjeve za uklanjanje državnih simbola ispred zgrade Počasnog konzulata u Vest Palm Biču.​ Političke poruke, prijetnje i ideje, koje su se čule tokom protesta, iako daleko od Crne Gore i njenih ovdašnjih ideologa i inspiratora - SPC i njenih ispostava u našoj državi, samo su još jedna tužna, ali i opasna demonstracija fanatizma, nacionalizma, klerikalizma i političkog primitivizma najniže vrste, koji je tokom devedesetih doveo do rata i najtežih zločina", navodi se u saopštenju ministarstva.

Počasni konzul Danilo Ivančević, koji u vrijeme incidenta nije bio u konzulatu, rekao je za Glas Amerike da je ispred zgrade protestovala grupa od oko 10 demonstranata u srpskoj nošnji i sa srpskim obilježjima.

Naveo je da su demonstranti uzvikivali parole protiv Crne Gore i tražili da se ukloni crnogorska zastava ispred konzulata što je njegov sin, koji je u to vrijeme bio u zgradi, odbio da uradi. Reagovala je i policija, posle čega su demonstranti nastavili protest preko puta konzulata, ispričao je Ivančević.

Glas Amerike nije uspio da stupi u kontakt sa policijom Vest Palm Biča.

Počasni konzulat Crne Gore na Floridi otvoren je početkom februara 2016. godine, a počasni konzul Danilo Ivančević živi i radi u Americi više od 50 godina.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG