Linkovi

CG: Poslaniku sedam mjeseci za napad na policajca


Protesti u Crnoj Gori
Protesti u Crnoj Gori

Poslanik i jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, osuđen je danas na sedam mjeseci zatvora jer je tokom demonstracije te koalicije ispred Skupštine Crne Gore u oktobru 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića, prenio je podgorički portal Antena M.

Knežević, koji je takođe osumnjičen za umiješanost u pripremu državnog udara prije godinu, tereti se da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju dužnosti, za koje zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Obrazlažući presudu, sudija Osnovnog suda u Podgorici, Goran Đuković, rekao je da je Kneževiću otežavajuća okolnost činjenica da je poslanik u parlamentu, a olakšavajuća to što ranije nije osuđivan.

Lider DF-a ranije je izjavio kako je ponosan na sve što je uradio tog dana, navodeći da se isključivo branio od “nezakonitog ponašanja policije”, dok je policajac Marković priznao da se tokom napada osjećao ugrožen, iako se tom prilikom smijao.

Komentarišući današnju presudu, Knežević je rekao medijima da je osuđen zato što je pružao nenasilan otpor, te da odluka suda najbolje pokazuje “ko su bili nalogodavci razbijanja protesta... koji su sudiji Đukoviću izdiktirali ovakvu presudu”

“Naravno, mene ovakva presuda ne može pokolebati, ja nastavljam svoju i političku i pravnu borbu ne samo u ovom slučaju, već i u slučajevima koji su poznati već crnogorskoj javnosti”, rekao je Knežević. “Ako je neko mislio da će uplašiti ili Milana Kneževića ili DF ovakvim presudama grdno su se prevarili, spremni smo sve da izdržimo...”

Knežević je rekao da će se žaliti na presudu Osnovnog suda, kao i da nema namjeru da se povinuje ovakvim odlukama suda, najavljujući da nastavlja svoju političku borbu.

U slučaju da današnja presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini Crne Gore, podsjeća portal Vijesti.

XS
SM
MD
LG