Linkovi

Podgorica: Hapšenje i protesti zbog svirepog ubistva psa


Leš psa je otkriven u mjestu Daljam (rtcg.me)

Crnogorska policija uhapsila je danas osobu osumnjičenu da je u podgoričkom naselju Mareza na svirep način objesio psa, dva dana nakon što je sliku obješene životinje prije medijima poslao čovjek koji je hranio ubijenog psa, pišu Vijesti.

Osumnjičeni 43-godišnji Božidar Savović priznao je da je objesio psa i time počinio krivično djelo "ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovih staništa" a u zakonskom roku biće priveden nadležnom tužiocu, javila je TV Vijesti.

Savović je policiji navodno rekao da je psa objesio zato što je životinja prethodno "zaklao neke kokoške", te da je nakon toga procijenio da treba presuditi nesrećnoj životinji, prenosi ta televizija.

"Osumnjičeno lice je identifikovano i lišeno slobode. Radi se o B.S. (43) iz Podgorice koji će tužiocu biti priveden uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa“, saopšteno je iz Uprave policije.

Po objavljivanju uznemirujuće fotografije obješenog psa u medijima, službenici Centra bezbjednosti Podgorica "su samoinicijativno preduzeli operativne mjere i radnje koje su ubrzo dovele do identifikovanja B.S", kažu u policiji. „Od njega je uzeta izjava a daljim radom na terenu pronađen je i leš psa“

Slika ubijene životinje razbijesnila je ljubitelje životinja, koji su na današnjem protestu na Marezi zatražili najstrožiju kaznu za Savovića i optužili nadležne organe za saučesništvo zbog izostanka procesuiranja sličnih slučajeva.

"Ja sam šokirana, ne mogu da vjerujem da takvi ljudi postoje među nama", rekla je novinarima Gordana Egelja, jedna od prisutnih na protestu. "Za tri kokoške? Pa da je pojeo cijelo stado kokošaka i ovaca, nije to zaslužio.

Dragoje Vlahović iz NVO Ljubitelji životinja iz Podgorice, rekao je da su neprocesuiranjem ovakvih slučajeva nadležni organi "dali slobodu zločincima da rade ovakve stvari i prođu nekažnjeno.

Savović je psa objesio u dvorištu firme u kojoj je radio kao baštovan, a za djelo za koje je osumnjičen Krivični zakonik predviđa novćanu ili kaznu zatvora od godinu dana.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG