Linkovi

Crna Gora: Zaplijenjeno dvije tone kanabisa


U zajedničkoj akciji Uprave policije i uprave carina spriječeno je krijumčarenje marihuane ka Zapadnoj Evropi. (Foto: Uprava policije Crne Gore.)
U zajedničkoj akciji Uprave policije i uprave carina spriječeno je krijumčarenje marihuane ka Zapadnoj Evropi. (Foto: Uprava policije Crne Gore.)

Oko dvije tone kanabisa zaplijenjeno je u zajedničkoj akciji Uprave policije i Uprave carina na carinskom terminalu na graničnom prelazu Božaj, gdje je kamion sa drogom trebalo da udje u Crnu Goru iz Albanije, saopštili su crnogorski zvaničnici.

Policija i carinska služba navode da je “na granični prelaz Božaj danas, 3. novembra, pristiglo teretno motorno vozilo kojim je upravljao E.C. (40), državljanin Republike Albanije”, kao i da je “carinskom organu prijavljena tranzitna pošljika voća i povrća koja je bila namjenjena zemljama Zapadne Evrope”.

“Detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila opojna droga marihuana ukupne težine od oko 2 tone", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je o dogadjaju obaviješten viši državni tužilac u Podgorici, koji je naložio da se E.C. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanjemu promet opojnih droga.

"Danas je realizovana zajednička akcija Uprave policije i Uprave carina, sprovođena u periodu od više mjeseci, usmjerena ka presijecanju međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Republike Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Policija u odvojenom saopštenju navodi da operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Albanije izvršila pokušaj krijumčarenja narkotika preko Crne Gore u Zapadnu Evropu, kao i da je u toku dalje sprovodjenje medjunarodne istrage sa policijom Republike Albanije i policijama zemalja EU.

XS
SM
MD
LG