Linkovi

Crna Gora: Zaplijenjeno 300 kilograma skanka


Uprava policije Crne Gore saopštila je da su njeni službenici zaplijenili oko 300 kilograma marihuane tipa "skank" namijenjenog tržištu Zapadne Evrope, čija se vrijednost procjenjuje na 900.000 eura.

Zaplijenjena droga pronađena je u automobilu "golf 3" 21-godišnjeg Podgoričanina identifikovanog inicijalima Đ.J, koji je uhapšen prilikom pokušaja bjekstva u podgoričkom naselju Stari Aerodrom.

"Prilikom pregleda u vozilu je pronađen veći broj putnih torbi, PVC džakova i veći broj pakovanja u rasutom stanju za koje se posumnjalo da sadrže skank", saopštila je UP i dodala da je osumnjičeni doveden u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica.

Detaljnim pregledom "golfa" utvrđeno je da se u njemu nalazi devet većih torbi crne boje i tri jutana džaka sa sadržinom od ukupno 204 veća pakovanja u kojima se nalazila opojna droga marihuana tipa skank, bruto mase oko 300 kilograma, kažu u policiji.

Današnja zapljena marihuane jedna je od najvećih u Crnoj Gori u posljednje vrijeme, a policija je kazala da je duže vrijeme sumnjala da je uhapšeni drogu nabavljao iz Albanije i planirao da je prokrijumčari u Zapadnu Evropu.

U saopštenju se navodi da će osumnjičeni, koga lokalni mediji identifikuju imenom Đon Junčaj, uz krivičnu prijavu biti predat tužiocu, pod sumnjom da je počinio krivično djelo "neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".

Današnja zapljena jedna je od najvećih u posljednje vrijeme, a samo u 2016. bilo ih je 670, pri čemu je zaplijenjeno 1400 kilograma droge, od čega 1330 kilograma skanka, saopšteno je iz policije.

XS
SM
MD
LG