Linkovi

Crnogorski poručnik odlikovan u Maliju


Vojska Crne Gore (arhivska fotografija)

Poručnik bojnog broda Vojske Crne Gore, Saša Čepić, odlikovan je za postignute rezultate i doprinos u misiji EU u Maliju, saopštilo je crnogorsko ministarstvo odbrane.

Priznanje “Commendation letter” Čepiću je uručio španski pukovnik Ignasio Rosales de Salamanca, komandant ETTF snaga za edukaciju i trening u vojnom kampu u gradu Kulikor, u okviru misije EUTM Mali u toj afričkoj državi.

“Ovo priznanje predstavlja znak zahvalnosti poručniku bojnog broda Saši Čepiću za doprinos i postignute rezultate u misiji EUTM", piše u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo odbrane navodi da će poručnika Sašu Čepića, kome krajem mjeseca ističe mandate, na dužnosti u misiji EU u Maliju zamijeniti major Milutin Miličić.

Više od 400 pripadnika Vojske Crne Gore raspoređeno je u četiri međunarodne misije, od čega njih 360 u ISAF misiji u Avganistanu, dok su ostali angažovani u Somaliji, Maliju i Zapadnoj Sahari.

Učešće crnogorskih vojnika u međunarodnim misijama zasnovano je na dobrovoljnosti, a sprovodi se u skladu sa Zakonom o upotrebi jedinica VCG usvojenim u parlamentu, koji odobrava svaku pojedinačnu misiju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG