Linkovi

CG: Vladajući DPS još bez predsedničkog kandidata


Potpredsednik vlade Crne Gore Milutin Simović
Potpredsednik vlade Crne Gore Milutin Simović

Iako se očekivalo da vladajuća Demokratska partija socijalista danas, u četvrtak saopšti ime svog predsjedničkog kandidata za izbore zakazane za 15. april, to se nije dogodilo. Potpredsjednik te stranke Milutin Simović, kazao je da će DPS predložiti najboljeg kandidata na predsjedničkim izborima, koji će najbolje odgovoriti interesima države.

Simović nije precizirao kada će se DPS izjasniti o tome ko će biti kandidat te partije na predsjedničkim izborima 15. aprila.

"Ne bih govorio o datumu, hoće li to biti noćas, sjutra, preksjutra sjednica Predsjedništva DPS-a, osim što bih kazao na tu temu, odgovorno Predsjedništvo DPS razgovara na odgovoran način. Siguran sam da ćemo zajedno zaključiti da iz tako odgovornog razgovora može da uslijedi samo odgovoran odgovor", rekao je Simović.

On je rekao da će odgovoriti na ono što su suštinske potrebe društva, a ne DPS-a.

Komentarišući djelovanje opozicije, Simović je rekao da su očigledne "neodgovornosti u pravnom dijelu sistema".

"Pretpostavljam da znate da mislim na brojne falsifikovane potpise, i ukazao bih na to koliko je političke neodgovornosti na drugom političkom polu. Vidite koliko se međusobno čašćavaju ti kandidati koji su već prijavili svoju kandidaturu", rekao je Simović.

Govoreći o tome je li odgovorno prema građanima da najjača partija 30 dana pred izbora nema kandidata, Simović je rekao da će ispoštovati sve što je u skladu sa zakonom definisanim rokovima i da neće biti nepoznanice kada je u pitanju kandidat DPS-a.

S druge strane, kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić najavio je da će sam izabrati svoj izborni štab u kojem će biti predstavnici svih stranaka koje su ga podržale.

Bojanićevu kandidaturu su podržali Demokratski front, Građanski pokret URA, Demokratska Crna Gora i Socijalistička narodna partija.

Mediji javljaju da će Bojanić birati ko će biti u njegovom štabu, kao i da među njima neće biti mnogo partijskih ljudi. Trudiće se da se u kampanju uključi što više javnih ličnosti, a što manje političara. Bojanić je, kako se navodi, tražio da se lideri partija ne pojavljuju previše, te da želi da pokaže da je nestranački kandidat i da iznosi svoje, a ne stavove partija.

XS
SM
MD
LG