Linkovi

Crna Gora: Uhapšen osumnjičeni vođa “kavačkog” klana Slobodan Kašćelan


Montenegro Coup Trial
Montenegro Coup Trial

Crnogorska policija uhapsila je u srijedu u Kotoru osumnjičenog vođu “kavačkog” narko klana i još najmanje tri osumnjičena pripadnika te kriminalne organizacije u čijim obračunima sa suparničkim “škaljarskim” klanom je u proteklih nekoliko godina ubijeno najmanje 50 ljudi.

Uprava policije Crne Gore saopštila je na Tviteru da preduzima akcije usmjerene prema kriminalnim grupama, u kojima je do sada “uhapšeno više lica” i dodala da su “aktivnosti u toku”.

Policija je objavila i snimak akcije hapšenja grupe osumnjičenih da su pripadali narko-klanovima, uključujući i navodnog šefa “kavačkog” kriminalnog klana, Slobodana Kašćelana.

RTCG je javila da su hapšenje izvele pojačane policijske snage, te da je Centar bezbjednosti Kotor okružen naoružanim policajcima.

Čestitke policiji Crne Gore. Odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je prioritet. Timski i složno. EU integracije nemaju alternativu. Na pravom smo putu”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova na Tviteru, i dodalo da je “država u službi građana, ispred i iznad svega”.

Portal Vijesti javio je, pozivajući se na izvor iz vrha policije, da su pored Kašćelana, uhapšene još tri osobe u Kotoru, i jedan član klana “Kavčana” u Pljevljima, osumnjičene za planiranje i izvršenje likvidacija, kao i da policija traga za drugim navodnim vođom tog klana, Radojem Zvicerom.

Isti izvor navodi da vlasti Kašćelana sumnjiče da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih djela, za koje je zaprijećena kazna i do 40 godina zatvora.

Tužioci su Kašćelana 2019. optužili za zelenašenje na organizovan način, a u tom postupku branio sa slobode nakon što je sud prihvatio njegovo jemstvo od pola miliona eura u nekretninama.

XS
SM
MD
LG