Linkovi

CG: Tužilac brutalno pretučen u podgoričkom Hiltonu


Podgorica
Podgorica

Osnovni državni tužilac u Podgorici, Nikola Boričić, brutalno je u pretučen u noći između srijede i četvrtka u podgoričkom hotelu „Hilton”, prenijeli su lokalni mediji.

Policija je nezvanično saopštila da je uhapsila 24-godišnjeg Podgoričanina, Bojana Matanovića, pod sumnjom da je tužiocu Boričiću zadao najmanje deset udaraca pesnicama, piše portal www.antenam.net.

Taj portal prenosi, pozivajući se na nezvanične informacije iz policije, da je jutros oko 2 i po sata poslije ponoći dežurna služba Centra bezbjednosti u Podgorici obaviještena da je u hotelu hitno potrebna policijska intervencija zbog teškog incidenta.

„Čim su stigli pripadnici policije, zatekli su tužioca Boričića oblivenog krvlju, a osumnjičeni je u međuvremenu ušao u taksi i otišao. Boričić nije mogao da objasni ko je mladić koji ga je pretukao, jer ga nije poznavao od prije“, tvrdi izvor iz policije.

Prema istom izvoru, napadač je uhapšen oko sedam časova ujutro i zadržan u pritvoru pod sumnjom da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, a na saslušanju je navodno tvrdio da nije znao da je pretučeni tužilac.

Sagovornik tog portala iz policije rekao je da je tužiocu nakon napada ukazana medicinska pomoć u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici i pri tome mu konstatovano više povreda po glavi i tijelu.

"Pretpostavlja se da mu je Matanović nanio zadao desetak jakih udaraca pesnicama", navodi taj izvor, prenosi Antena M, dok portal www.vijesti.me navodi da je motiv napada bio nesporazum u vezi iznajmljivanja taksija, te da je Boričić primljen u Urgentni centar KCCG

Vijesti navode da je direktor Urgentnog centra, Nermin Abdić, rekao da je Boričić primljen zbog povreda glave i oka, te da je stabino i da nije u životnoj opasnosti.

Policija još uvijek nije izdala zvanično saopštenje u vezi napada na Osnovnog državnog tužioca.

XS
SM
MD
LG