Linkovi

Katnić: Pažin pogriješio ako nije pohvalio tužilaštvo


Milivoje Katnić (rtcg.me)

Specijalni državni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić, rekao je u utorak da ne vjeruje da je ministar pravde Zoran Pažin juče izjavio da je stepen povjerenja u tužilaštvo "nedopustivo nizak", i ocijenio da je Pažin pogriješio “ako nas nije pohvalio”.

“Ja ne vjerujem da je to izjavio gospodin Pažin, znajući ga kao borca za pravdu. Mislim da bi on, kada bi davao izjavu, dao izjavu sljedeće sadržine: Zahvaljujemo se Specijalnom državnom tužilaštvu i timu koji su ozbiljno spriječili dalji odliv državnog novca i urušavanje bankarskog sistema”, rekao je Katnić na zajedničkoj konferenciji za medije policije i tužilaštva.

Katnić smatra da je Pažin trebao da pohvali tužilaštvo i zato što je spriječilo aktivnosti u odlivu više desetina miliona državnog novca, razbilo kriminalne grupe, rasvijetlilo ubistva, dodajući da “kad gospodin Pažin bude komentarisao, on će ovo izjaviti”.

“Spriječili smo odliv novca samo 60 miliona, prijateljske zemlje smo zaštitili za 300 miliona” rekao je Katnić. “Pitajte njega šta je mislio, ja sam vam kazao šta je trebalo da Pažin kaže, a ako je nešto drugo izjavio onda je pogriješio''.

Prema riječima Katnića, on i ministar Pažin su “vrlo bliski prijatelji, ali možemo da imamo različita mišljenja”.

Ministar pravde juče je, govoreći na konferenciji o pregovaračkom Poglavlju 23 koje se tiče reforme pravosudja na putu u EU, rekao da “treba pogledati otvoreno istini u oči i reći da je nivo povjerenja u tužilaštvo na nedopustivo niskom nivou”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG