Linkovi

Tužilaštvo: Sinđelić se dobrovoljno predao crnogorskoj policiji


Montenegro Election
Montenegro Election

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je danas da se jedan od osumnjičenih za pokušaj državnog udara i terorizma, Aleksandar Sinđelić, dobrovoljno predao crnogorskoj policiji, prenose mediji u Podgorici.

“Zbog interesovanja više redakcija o načinu na koji je jedan od okrivljenih u predmetu koji se odnosi na krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, S.S. postao dostupan nadležnim državnim organima, obavještavamo javnost da je dolazak okrivljenog u Crnu Goru bio dobrovoljan”, saopštilo je tužilaštvo.

Iz te institucije su zamolili medije da “iznošenjem netačnih informacije, spekulacija I podataka iz takozvanih povjerljivih izvora, ne dezinformišu i zbunjuju građane”.

Tužilaštvo navodi da su netačne tvrdnje da je Glavni specijalni tužilac ranije izjavio da je oružje, koje se odnosi na ovaj predmet, uništeno na teritoriji Srbije.

U saopštenju se podjeća da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na televiziji Vijesti, 20. oktobra prošle godine, saopštio da je oružje trebalo da uđe u Crnu Goru, ali da je uništeno prije nego što je ostvaren taj plan.

“Plan je bio da oružje uđe u Crnu Goru, na granici između Srbije I Albanije, ali je onesposobljeno i uništeno na bezbjednoj lokaciji van teritorije Crne Gore”, podjeća tužilaštvo na Katnićeve riječi i dodaje da Glavni specijalni tužilac ni u jednom momentu nije pomenuo da je oružje uništeno na teritoriji Srbije.

Specijalno tužilaštvo je ponovilo da je Glavni specijalni tužilac Katnić tada rekao da to tužilaštvo ima dokaze za sve radnje koje preduzima, te da ostaje pri toj izjavi.

“Takođe napominjemo da je Tužilaštvo više puta zamolilo javnost za strpljenje I saopštilo da će se sve činjenice iz ovog predmeta objelodaniti kada za to dođe vrijeme”, piše u saopštenju i podsjeća se da se sud zalaže za javno suđenje, pa će građani imati priliku da sami donesu zaključak.

Iz tog državnog organa su napomenuli da su odluke suda mjerilo rada Specijalnog državnog tužilaštva, a da je jedna odluka u ovom predmetu već donijeta.

XS
SM
MD
LG