Linkovi

Stoltenberg: Vidljiv napredak CG


Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković uoči susreta u Podgorici (gov.me)
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković uoči susreta u Podgorici (gov.me)

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg konstatovao je, već u prvom razgovoru po dolasku u dvodnevnu zvaničnu posjetu Podgorici, da je vidljiv napredak koji je Crna Gora postigla u ključnim oblastima, među kojima je i vladavina prava.

Generalni sekretar NATO-a je, u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Duškom Mafrkovićem, ohrabrio Crnu Goru da snažno nastavi sa reformskim naporima u tom pravcu.

“Posebno su pohvaljeni rezultati u reformi obavještajno bezbjednosnog sektora, imajući u vidu da je taj proces, iako sistemski izazovan, uspješno sproveden”, navodi se u saopštenju objavljenom nakon razgovora.

U fokusu razgovora Marković - Stoltenberg bila su pitanja iz oblasti vladavine prava i reforme obavještajno bezbjednosnog sektora. Marković je generalnog sekretara NATO-a upoznao sa procesom reforme pravosuđa, rezultatima na planu jačanja institucionalnih kapaciteta za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i planovima u toku ove godine, u cilju daljeg uspostavljanja rezultata u toj oblasti.

Sa Stoltenbergom su razgovarali i ministrica odbrane Milica Pejanović Đurišić i šef diplomatije Igor Lukšić. Sjutra će sa generalnim sekretarom NATO- a razgovarati predsjednici države, Skupštine i Vlade, Filip Vujanović, Ranko Krivokapić i Milo Đukanović. Predviđeno je da se Đukanović i Stoltenberg, nakon razgovora, obrate javnosti na pres konferenciji.

XS
SM
MD
LG