Linkovi

Podgorički aerodrom zatvoren zbog snijega, otkazano nekoliko letova


Montenegro Airlines

Aerodrom u Podgorici zatvoren je za saobraćaj zbog jakih sniježnih padavina koje su tokom noći pogodile većinu Crne Gore, a nekoliko letova sa podgoričkog aerodroma je otkazano, saopštili su zvaničnici.

"Ekipe Aerodroma Crne Gore i Vojske Crne Gore tokom noći i jutra su očistile polijetno-slijetnu stazu i manevarske površine, ali su jake padavine tokom jutra ponovo stvorile sniježni pokrivač koji onemogućava bezbjedan saobraćaj", saopšteno je iz kompanije Aerodromi Crne Gore.

Oni su naveli da su sve ekipe i dalje na terenu i čine sve da se saobraćaj normalizuje što prije, a letovi iz Beograda i za Beograd, koje realizuje Air Serbia, otkazani su, dok neki kasne.

Portparolka Milica Babić kazala je za TVCG da je let na liniji Beograd-Podgorica, koju realizuje Air Serbia, preusmjeren na Tivat.

"Maksimalni napori se ulažu kako bi se situacija normalizovala. Nadamo se da će svi uslovi biti stvoreni da aerodrom u Podgorici bude otvoren za saobraćaj", rekla je Babić.

Snijeg i susnježica u Podgorici i većini drugih opština i dalje padaju, a meteorolozi najavljuju da će nastaviti da padaju tokom popodneva i noći, kao i da se u četvrtak očekuje smanjenje intenziteta padavina.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, visina sniježnog pokrivača na Žabljaku je dostigla 63 santimetra, a jutros su i trgovi primorskog Kotora bili prekriveni snijegom.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG