Linkovi

CG: Darmanović primio delegaciju Senata SAD


Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović (rtcg.org)
Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović (rtcg.org)

Crnogorski ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, primio je danas u Podgorici delegaciju američkih senatora koju predvodi senator Roj Blant, saopštilo je to ministarstvo (MVP).

“Darmanović je istakao veoma dobru i sadržajnu saradnju dvije zemlje i zahvalio na kontinuiranoj podršci SAD i američkog Kongresa realizaciji vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore”, saopštili su iz MVP.

Šef diplomatije Crne Gore naveo je i da je takva saradnja dvije zemlje i podrška SAD “dokaz provjerenog i trajnog prijateljstva I strateškog partnerstva”.

Darmanović je posebno istakao nedavnu posjetu potpredsjednika Majka Pensa Crnoj Gori i poslate poruke, ocjenjujući da će to “dati dodatan impuls snaženju međudržavnih odnosa, ali i novu energiju za dalji crnogorski reformski put, kao i regiona uopšte”.

"Senator Blant je naglasio da će SAD i američki Kongres nastaviti da posvećeno rade na daljem jačanju odnosa i saradnje sa Crnom Gorom”, navode u ministarstvu.

Prema saopštenju MVP-a, Blant je, u razgovoru sa Darmanovićem, “ocijenio da Crna Gora, kao nova članica NATO-a, predstavlja značajan faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i primjer uspješne integracije”.

XS
SM
MD
LG