Linkovi

CG: Odlikovanja za Bajdena, Mekejna i Tarnera


Podgorica
Podgorica

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović posjetiće sljedeće nedjelje Sjedinjene Američke Države, gdje će uručiti odlikovanja bivšem američkom potpredsjedniku Džozefu Bajdenu, senatoru Džonu Mekejnu i kongresmenu Majku Tarneru, saopštila je Vlada.

U platformi za Darmanovićevu posjetu Americi koji je Vlada objavila danas popodne, navodi se da će Bajden, Mekejn i Tarner biti odlikovani “za doprinos promociji crnogorskih interesa, snaženju međudržavnih odnosa, te međunarodnom ugledu i položaju Crne Gore”.

"Podrška pomenutih američkih zvaničnika iskazana Crnoj Gori tokom cjelokupunog procesa evroatlanstskih integracije, a posebno u završnoj fazi pristupanja NATO-u, bila je od posebne važnosti i značaja”, piše u platformi posjete Darmanovića, koji će u SAD boraviti od 19. do 23. marta

Ministarstvo vanjskih poslova je navelo da će “stoga upravo posjeta ministra Darmanovića biti prilika da se, i na ovaj način, iskaže iskrena zahvalnost na tradicionalno snažnoj i konstinuiranoj podršci SAD-a Crnoj Gori u proteklom periodu”

Pored svečanosti uručenja odlikovanja, Darmanović će posjetu Vašingtonu iskoristiti i za niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima američke administracije, sa kojima će razmijeniti mišljenja o mogućnostima intenziviranja saradnje, saopšteno je iz tog ministarstva.

XS
SM
MD
LG