Linkovi

Ruckoj: Đukanović će sigurno završiti loše


Montenegro Election
Montenegro Election

Bivši potpredsjednik Rusije Aleksandar Ruckoj optužio je danas bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića da je ranih 1990-tih dolazio da «prosi» novac za izbore od Moskve sa pričom o slovenskom jedinstvu, ocjenjujući da će dugogodišnji crnogorski lider «loše završiti»

Gostujući u emisiji Ruski odgovor propagandističke TV Carigrad, Ruckoj je rekao da je tada Đukanović od njega tražio sumu «od deset do petnaest miliona dolara», i pored toga što «mi u to vrijeme nismo baš bogato živjeli», prenijela je podgorička Pobjeda.

«To su ljudi koji okreću zastavu na onu stranu na koju vjetar duva», rekao je Ruckoj govoreći o Đukanoviću i ispričao da su ga 1991. pozvali iz Jeljcinove administracije i zamolili ga da primi crnogorskog premijera. «Sa kojim ciljem je on došao? Đukanović je došao u Rusiju da prosi novac za izbore»

Odgovarajući na pitanje voditelja emisije, on je potvrdio i da je novac dat lično Đukanoviću, te podsjetio na Đukanovićevu navodnu retoriku prilikom susreta sa tadašnjim Jeljcinovim zamjenikom.

«Sjećam se što je on (Đukanović) tada govorio, kada smo se susreli… da smo jedne vjere, da smo mi Sloveni, da smo pravoslavni, da je nemoguće zaboraviti podvig ruskog sovjetskog vojnika i oficira, da smo mi jedno… što sve nije govorio», tvrdi Ruckoj. «No, pogledajte što danas govori taj čovjek. Zato će on sigurno završiti loše. Sigurno loše»

Ruckoj je rekao da ne želi da predviđa, ali da «osjeća da će on (Đukanović) završiti loše, zato što je on stao protiv svih».

DPS: Ujdurma protiv Crne Gore i Đukanovića

Vladajuća Demokratska partija socijalista, na čijem čelu je Milo Đukanović, oštro je reagovala na tvrdnje Ruckoja, ističući da se bivši potpredsjednik Rusije pridružio galeriji «opskurnih likova» koje u posljednje vrijeme plasiraju «svakojake laži» na račun Crne Gore i Đukanovića.

Oni su Ruckoja nazvali «jednim od vjerovatno unajmljenih izlapjelih ruskih generala koji prljaju čast ruskih oficira», ocjenjujući da je bivši ruski političar «politički talog kojeg je izbacilo vrijeme 1990-tih».

DPS je rekao da bi sa količinom novca koju spominje Ruckoj Kremlj u to vrijeme pitao «pošto je Amerika» i optužio Kremlj da ga je u to vrijeme bilo «baš briga» i za Srbiju i za Crnu Goru.

U toj partiji su upitali da li je Ruckoj kao potpredsjednik mogao da «trebuje» silne milione dolara, te ocijenili da bi njegova izjava mogla biti zanimljiva ruskim pravosudnim organima.

«Neko je smislio ovu ujdurmu, htio je očigledno da naškodi Crnoj Gori i Đukanoviću», kažu u Đukanovićevoj partiji. «Ali se ovakve diletantske gluposti vraćaju kao bumerang na sramotu Rusije»

XS
SM
MD
LG