Linkovi

Rusi otkazali ugovor crnogorskom vaterpolo stručnjaku


Glas Amerike na srpskom
Glas Amerike na srpskom

Proslavljenom crnogorskom vaterpolo stručnjaku, Petru Porobiću, koji je i skupštinski poslanik vladajuće DPS, u posljednji čas je otkazano dogovoreno preuzimanje selekcije Rusije, javljaju crnogorski mediji.

Tvorac vaterpolo "drim tima" koji je malu Crnu Goru učinio velikom vaterpolo nacijom osvajanjem zlata na EP u Malagi 2008, potvrdio je lokalnim medijima da je, iz njemu nepoznatih razloga, došlo do otkazivanja očekivanog ugovora, ne želeći da spekuliše o eventualnoj političkoj pozadini takvog raspleta.

“Pregovarao sam o preuzimanju ruske selekcije. Njihova reprezentacija je doputovala u Herceg Novi na 12 dana, jer sam bio predložen za selektora, pa smo zato i dogovorili dolazak u Crnu Goru", rekao je Porobić portalu RTCG. "Vjerovatno je iznenađenje i za neke krugove u Rusiji što je njihova selekcija u Crnoj Gori”.

Bivši selektor crnogorskih “ajkula” rekao je da ne zna stvarne razloge zbog čega je stopiran njegov dolazak na klupu “Zbornaje”, ali da mu je svakako interesantno što je do toga došlo u završnici pregovora.

“Kada je na kraju trebalo da dogovorimo ugovor, do toga nije došlo", rekao je Porobić, navodeći da u ovom momentu ne zna stvarne razloge. "Možemo da kažemo da jeste razlog politika ili ne, ali zvanično nemam stav zbog čega nije došlo do saradnje"

Porobić je naveo i da je u odličnim odnosima sa ruskim vaterpolo savezom i podsjetio da je ranije bio trener ruskog Šturma i u njemu trenirao šest ili sedam aktuelnih reprezentativaca Rusije.

Beogradski dnevnik Blic juče je objavio informaciju da je "sa određenih adresa" iz Moskve stigla "direktiva" da crnogorski stručnjak ne preuzme kormilo ruske nacionalne vaterpolo selekcije, navodno zbog pogoršanih odnosa dvije zemlje.

XS
SM
MD
LG