Linkovi

CG: Uprkos tenzijama, nada u ruske turiste


Turističke vlasti Budve, crnogorske turističke metropole, saopštile su da se u predstojećoj sezoni nadaju nesmanjenoj posjeti ruskih turista, i pored političkih tenzija između dvije zemlje, prenijeli su crnogorski mediji.

“Nadamo se da ove male političke tenzije, koje imamo sa Rusijom, neće praviti velike probleme i da će se ruski turisti i ove godine opredijeliti da dođu u Budvu u broju u kojem su dolazili prethodnih godina”, kazao je direktor Turističke organizacije Budve, Mladen Franović.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore saopštio da je prošle sedmice registrovano između 3,500 i 4,000 gostiju, od kojih je 90 odsto boravilo u hotelima.

“Sezona u Budvi trebalo bi da bude bolja nego rekordna prošlogodišnja”, rekao je Franović.

Prema njegovim riječima, u Budvi je trenutno otvoreno 25 od 100 postojećih hotela, pa se očekuje nastavak tog trenda i dobra sezona.

“Budva… će spremno dočekati veći broj turista”, rekao je Franović, najavljujući poseban program za goste koji posjete grad od 29. aprila do 6. maja.

Prema podacima Granične službe Rusije za 2017, Crnu Goru je u prošloj godini posjetilo 318,000 ruskih turista, 7,8 odsto više nego godinu ranije, a ruski turoperatori za ovu godinu predviđaju porast broja turista iz Rusije u Crnoj Gori.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG