Linkovi

Vujanović ne ide u Moskvu


Predsednik Crne Gore Filip Vujanović na obeležavanju Dana Vojske Crne Gore (gov.me)

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović neće prisustvovati obilježavanju 70. godišnjice pobjede nad fašizmom 9. maja u Moskvi, jer će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tog dana biti jedan od govornika na manifestaciji u Podgorici koja će imati isti povod.

Vujanović je predsjednik Koordinacionog odbora za obilježavanje ovog jubileja i predstavnik SUBNOR-a. Organizacija manifefstacije u Podgorici povjerena je Vladi Crne Gore, Glavnom gradu Podgorica, Savezu udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nedavno je rekao da je 26 stranih zvaničnika prihvatilo poziv da prisustvuju paradi, navodeći da se očekuju lideri Grčke, Kipra, Islanda, Norveške, Slovačke, Češke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, ali i Crne Gore.

Da 9. maja neće biti na Crvenom trgu već su najavili predsjednici SAD i Francuske Barak Obama i Fransoa Oland, britanski premijer Dejvid Kameron, predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker, dok će njemačka kancelarka Angela Merkel dan kasnije položiti vijenac na Spomenik neznanom vojniku u Moskvi.

XS
SM
MD
LG