Linkovi

Novi protest DF-a u Podgorici


Protest Demokratskog fronta u Podgorici
Protest Demokratskog fronta u Podgorici

Demokratski front DF organizovao je sinoć još jedan protest u Podgorici sa kojeg su se čuli isti zahtjevi i poruke-formiranje prelazne vlade i održavanje fer i slobodnih izbora.

Upućena je i kritika ostatku opozicije jer nijesu izašli na ulice. Organizatori su najavili da će, ukoliko ne bude postignut dogovor o formiranju prelazne vlade, ponovo postaviti šatore kako u Podgorici, tako i u ostalim crnogorskim gradovima.

Novi protest Demokratskog fronta održan je večeras u Podgorici, ispred Skupštine Crne Gore. Prema procjenama policije, ispred Skupštine se okupilo između 300 i 400 građana. Nakon što su im se obratili lideri DF-a, okupljeni su krenuli u šetnju do zgrade RTCG, koju obezbjeđuju jake policijske snage. Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je ocijenio da protesti nemaju alternative.

"Imamo konkretan plan kako da riješimo krizu. Zadat nam je udarac u ponedjeljak. Mi smo bili strpljivi i pažljivo smo pratili pregovore. Prošlo je mjesec i dali smo im priliku i zaključili da s Milom Đukanovićem nema dogovora, osim o prelaznoj vladi. Neki iz opozicije su otišli da to završe, a završili su fotelje u komunalnom. Ovaj posao moramo dovesti do kraja, protivnik je slab, hapse se međusobno", rekao je Mandić.

On je poručio pristalicama da treba da nastave kao i večeras.

"Hiljade prate politiku protesta, mi imamo plan i vjerujemo u njega.Ponekad nam se zadaju udarci kao ovo s pregovorima. Ali sve se pokazalo poslije mjesec dana. Imali smo od strane Ranka Krivokapića podlu akciju da se kroz pregovore otupi oštrica protestima.", rekao je Mandić.

Koča Pavlović je kazao da DF i dalje protestuje "iako su protiv njih upotrijebljeni i suzavac i batine i laži".

"Kada bi sva opozicija bila ovdje, Milo Đukanović bi morao da popusti. Što su im rekli sagovornici sa Zapada? Tačno smo procijenili da su jedinstveni protesti opozicije jedini način za borbu protiv režima. U ponedjeljak smo vidjeli kolika je prodajna cijena opozicionara. Mjesne zajednice i fotelje u komunalnom im je ponudio Đukanović, a oni su tu ponižavajuću ponudu prihvatili. Valjda im je njihov šef Ranko Krivokapić obećao da će pored komunalnog dobiti i koju fotelju u vodovodu i kanalizaciji", poručio je Pavlović.

On je ocijenio da pregovori u parlamentu imaju za cilj samo da umanje značaj protesta DF-a, ali "da je to uzalud jer DF ima više poslaničkih mjesta nego svi zajedno".

"Bio sam tužan kada sam čuo da je ta pregovaračka farsa nastavljena. A posebno kada sam čuo da je to uradio naš nekadašnji kolega i lider DF-a. Za manje od godinu, Ranko je ponosnog lidera DF-a Miodraga Lekića doveo da vidi dijalog o foteljama u gradskom vodovodu i kanalizaciji", kazao je Pavlović.

Milan Knežević je najavio da će DF ponovo postaviti šatore u Podgorici i ostalim crnogorskim gradovima. Knežević je, zatim, iscijepao pozive za sud po prijavama zbog organizovanja protestnih šetnji. Funkcioner DF-a Branko Radulović je pozvao opoziciju da ako, kako je rekao, ima išta ljudskosti, izađe da im pomogne. Kritikovao je i medije.

"Barjak sramote na medijskoj sceni nosi RTCG, ali najviše me bole Vijesti i njihovi osnivači. Oni su postali bilten koji razbija političke interese opozicije za svoje interese. I otišao sam kod njih i rekao da prestanu ili će dobiti po nosu. Više imam pameti nego oni i 99 odsto profesora. A to mi je na sramotu, jer Crna Gora nema nijedan konkurentski proizvod, nijednu fabriku", rekao je Radulović.

XS
SM
MD
LG