Linkovi

Blažić: Jedini protivnik na predsjedničkim izborima kandidat DPS-a


Montenegro Elections

Profesor Pravnog fakulteta u Podgorici, Srđan Blažić, koji je među prvima najavio kandidaturu na izborima za predsjednika Crne Gore, rekao je danas da će mu jedini protivnik biti kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista.

Crnogorski pravni ekspert je poručio da bi, u slučaju da njegova kandidatura dobije podršku "ukupne opozicije i refornistički orjentisane javnosti", njegova pobjeda na predstojećim izborima zakazanim za 15. april, bila izvjesna.

"(Moj jedini protivnik) to je budući kandidat vlasti", rekao je Blažić. "Ne planiram da tražim podršku od političkih aktera, ali sam naravno sasvim i iskreno otvoren za razgovore sa svima"

On je na konferenciji za medije u Podgorici rekao da nikada neće praviti kompromise oko opšteg dobra i interesa građana, kao i da ne očekuje poteškoće oko prikupljanja potpisa za njegovu predsjedničku kandidaturu, navodeći da se odlučio na kandidaturu nakon višemjesečnog pritiska ukupne javnosti.

"Ukoliko bih dobio podršku ukupne opozicije, kao i ostatka reformistički nastrojene javnosti, pobjeda nad kandidatom vlasti bila bi van svake sumnje ostvarena", rekao je Blažić, navodeći da je već razgovarao sa nekim od lidera opozicionih stranaka, ali da izbori nisu bili jedna od tema razgovora..

Blažić "vjeruje da je sazreo momenat da lideri opozicionih stranaka konačno razumiju prijeku potrebu za prekidom dosadašnje prakse, i da interese nezadovoljnih građanki i građana stave ispred uskostranačkih".

Prema njegovim riječima, iskustvo na predsjedničkim izborima jasno ukazuje da je moguće "potući kandidata vlasti", a stanje u zemlji je ocijenio kao "znatno lošije i od onog iz 2013, koje je... i samo bilo veoma zabrinjavajuće".

"Podrška ukupne opozicije u toku predsjedničke kampanje otvorila bi vrata nezustavljivim političkim promjenama na svim nivoima", rekao je Blažić i najavio da će "promjene koje čekamo nekoliko decenija otpočeću iz kancelarije predsjednika Crne Gore, kao predsjednik svih i za sve nas".

Na aprilskim izborima, sedmim u istoriji crnogorskom višestranačja a trećim u nezavisnoj Crnoj Gori, kandidaturu je, pored Blažića, najavio i fizičar Dragan Hajduković, dok vladajuća DPS i partije opozicije još uvijek nisu odredile svoje kandidate.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG