Linkovi

UP: Policija će obezbjeđivati litije SPC u skladu sa zakonom


Montenegro, Podgorica, A Serbian Orthodox Church priest speaks with a riot policeman on a bridge near the parliament

Iako su juče najavili da neće obezbjeđivati litije SPC koje se održavaju dva puta nedjeljno zbog protivljenja Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, Uprava policije je ipak odlučila da obezbjeđuje skup najavljen za četvrtak.

“Jučerašnja odluka Uprave policije rezultat je sagledavanja prilika i ocjena rukovodilaca centara bezbjednosti iz razloga što Mitropolija crnogorsko – primorska I eparhije Srpske pravoslavne crkve nijesu prijavljavale javna okupljanja u skladu sa zakonom”, piše u saopštenju UP.

Uprava policije je saopštila da, “kako je saopšteno da crkvene strukture ne mogu kontrolisati okupljanje građana, ali i na osnovu konkretnih saznanja koja smo dobijali sa terena, zaključak starješina je bio logičan i saopšteni stavovi su u duhu obaveza propisanih procedura”.

Oni su istakli da je “sigurnost države i bezbjednost građana zajednički interes kao i ostvarivanje demokratskih prava svakog pojedinca”.

“Cijeneći navedene okolnosti Uprava policije će u skladu sa zakonom i precizno definisanim procedurama nastaviti sa obezbjeđivanjem litija uz insistiranje na potpunom poštovanju jasnih obaveza i procedura i pojačanoj odgovornosti organizatora”, saopštila je policija.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG