Linkovi

Najmanje jedna osoba stradala u nesreći na Skadarskom jezeru


Najmanje jedna osoba se utopila a za troje se još traga nakon što se u nedjelju prevrnuo njihov brodić u blizini manastira Vranjina na Skadarskom jezeru, nezvanično je potvrdjeno Glasu Amerike u Upravi policije.

Prema izvoru iz policije, utopila se jedna ženska osoba a četvoro je spašeno, uključujući i jedno dijete, dok Sektor za vanredne situacije MUP-a i Služba zaštite i spasavanja, uz pomoć helikoptera, pokušava da pronadje troje nestalih u jezeru.

Lokalni mediji javljaju da je grupa ljudi koja je bila na čamcu bila u posjeti manastiru Vranjina, na ušću Morače u jezero, kao i da je to područje tokom dana zahvatilo jako nevrijeme.

Sektor za vanredne situacije MUP-a za sada nije izdao saopštenje povodom nesreće na jezeru, a portal CDM javlja da je u nesreći kod Vranjine nastradala tročlana porodica i muškarac iz Podgorice.

“Kad smo se vraćali prema obali, veliki talasi su prevrnuli čamac i počeo je da tone. Počeli smo da se spašavamo ko može. Velika je tragedija", ispričao je novinarima Radojica Rašović, jedan od preživjelih sa brodića.

“I oni su mogli da se spasu, ali je majka je pokušavala da spasi dijete, pa se i ona udavila”, rekao je Rašović, prenose Vijesti. “Otac je stradao dok je pokušavao da spasi njih, a za njima i momak koji je priskočio u pomoć. Mi ostali smo pokušavali da se domognemo obale i neki od nas su u tome uspjeli"

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG