Linkovi

Pripadnici NATO koledža u Crnoj Gori


Predstavnici NATO odbrambenog koledža u posjeti Crnoj Gori (Biro)
Predstavnici NATO odbrambenog koledža u posjeti Crnoj Gori (Biro)

U posjeti Crnoj Gori nalazi se 120 pripadnika NATO koledža iz Rima iz 34 države,koji su zainteresovani za odnos crnogorske državne politike prema NATO integracijama.

Predstavnici NATO odbrambenog koledža iz Rima borave u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori. Danas su posjetili kasarnu u Danilovgradu gdje su prisustvovali demonstracionoj vježbi Vojske Crne Gore

Dok iz crnogorske Vlade konstatuju da je ova godina bila obilježena uspješnim aktivnostima na planu integracije u NATO i najavljuju da izazovi tek predstoje, naročito u kontekstu ambicija da Crna Gora dobije poziv za članstvo, u Podgorici borave predstavnici NATO odbrambenog koledža iz glavnog grada Italije.

Državni sekretar u MO Crne Gore Bojan Šarkić, ističući da se u posjeti Crnoj Gori nalazi 120 pripadnika NATO koledža iz Rima iz 34 države, naglasio je da su gosti zainteresovani za odnos crnogorske državne politike prema NATO integracijama.

Predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija održali su danas brifing za predstavnike NATO odbrambenog koledža, a nakon obilaska kasarne u Danilovgradu, dekan NATO koledža Daria Daniels istakla je značaj Crne Gore za stabilnost regiona.

Kris Majer, službenik Ministarstva odbrane Njemačke rekao je da su predtavnici NATO koledža stekli uvid u ono što Crna Gora radi na planu odbrane i istakao da su impresionirani onim što su vidjeli.

Predstavnici NATO odbrambenog koledža iz Rima boraviće u posjeti Crnoj Gori i u dva naredna dana.
XS
SM
MD
LG