Linkovi

Bošković: Posjeta NATO brodova veliko iskustvo za mornaricu


NATO Stalna pomorska grupa 2, koju čine dva britanska i po jedan francuski i grčki brod, uplovila je u subotu u Luku Bar, u okviru svoje redovne misije sredozemljem.

Crnogorski ministar odbrane, Predrag Bošković, ocijenio je danas da je posjeta NATO brodova Luci Bar “veliko iskustvo za Mornaricu Vojske Crne Gore” od značaja za razvoj njenih sposobnosti i kapaciteta, prenose lokalni mediji.

“Posjeta NATO Stalne pomorske grupe veliko je iskustvo za Mornaricu Vojske Crne Gore (MVCG) i siguran sam da će doprinijeti opremanju modernim sredstvima”, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković nakon obilaska britanskog broda "Dajmond" u Baru.

Zvaničnici su saopštili da je cilj posjete NATO brodova Crnoj Gori jačanje odnosa sa Mornaricom Crne Gore, kao nove države – saveznice u okviru Alijanse.

"Nadam se da ćemo imati priliku da ugostimo i ubuduće brodove naših saveznika, jer to mnogo znači za razvoj sposobnosti i kapaciteta naše Mornarice", naglasio je Bošković.

Britanska ambasadorka u Podgorici, Alison Kemp, poželjela je dobrodošlicu kapetanima i posadama brodova mornarice te zemlje, istakavši da je ta posjeta još jedan dokaz predanosti partnerstva s Crnom Gorom.

"Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviće da podržava Crnu Goru, kao i do sada", poručila je ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori.

Dva ratna razarača bitanske Kraljevske ratne morarice, HMS Dankan i HMS Dajmond, francuski Lafajet i grčki Limnos boraviće u Luci Bar do 20. septembra, prenosi portal RTCG.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG