Linkovi

Bošković: Članstvo CG u NATO put ka dugoročnoj stabilnosti Balkana


Predrag Boskovic ministar odbrane Crne Gore
Predrag Boskovic ministar odbrane Crne Gore

Crnogorski ministar odbrane, Predrag Bošković, izjavio je danas u Kijevu da je članstvo Crne Gore u NATO Alijansi put ka obezbjeđenju dugoročne stabilnosti na prostoru Balkana, prenose mediji u Podgorici.

„Uz podršku NATO u promociji mira i politici otvorenih vrata, crnogorski ministar je tokom razgovora sa kolegama naglasio da je članstvo Crne Gore u Alijansi put ka obezbjeđenju dugoročne stabilnosti na prostoru Balkana“, piše u saopštenju Ministarstva odbrane Crne Gore.

Ministar Bošković je od srijede boravio u posjeti Ukrajini, gdje je prisustvovao proslavi 26. godišnjice nezavisnosti Ukrajine i 100 godina od formiranja Ukrajinske nacionalne armije, saopšteno je iz ministarstva.

Prema tom saopštenju, crnogorski ministar je danas imao kratke bilateralne susrete sa kolegama iz Sjedinjenih Američkih Država, Turske, Litvanije, Letonije, Estonije i Ukrajine - Džejmsom Matisom, Nuretinom Caniklijem, Raimundasom Karoblisom, Raimondsom Bergmanisom, Jurijem Luikom i Stepanom Poltorakom.

Na svečanom prijemu čiji je domaćin bio predsjednik Ukrajine, Petro Porošenko, konstatovano je da su bilateralni odnosi Crne Gore sa tim zemljama na polju odbrane odlični i potvrđen zajednički interes u težnjama ka međunarodnoj stabilnosti, kao i mirnom rješenju krize u Ukrajini.

Bošković je danas prisustvovao i vojnoj paradi održanoj na glavnom kijevskom trgu, Maidan Nezalezhnosti, kao i polaganju cvijeća na spomenik Stotini heroja, saopštilo je crnogorsko ministarstvo odbrane.

XS
SM
MD
LG