Linkovi

Crna Gora: Napadnut urednik Monitora Esad Kočan, napadač lišen slobode


Policija u Podgorici, ilustracija

Glavni i odgovorni urednik i dugogodišnji novinar "Monitora" Esad Kočan napadnut je u subotu u popodnevnim satima u Podgorici, nakon čega je napadač lišen slobode, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, prema saznanjima "Vijesti", uhapsila pedesetpetogodišnjeg Dragutina Šukovića, koji je zadržan nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu. Tereti se za krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti.

Uprava policije Crne Gore saopštila je u nedjelju da je u subotu lišila slobode jednu osobu zbog napada na urednika nezavisnog nedjeljnika Monitor, Esada Kočana, ispred zgrade u kojoj stanuje u Podgorici.

Policija je saopštila da je Kočan prijavio da mu je oko 17 časova u subotu, ispred zgrade u kojoj živi, prišla njemu nepoznata osoba koja mu je uputila uvrjedljive i prijeteće riječi.

U saopštenju policije navodi se da je napadač, identifikovan inicijalima D.Š. u jednom trenutku i fizički nasrnuo na Kočana, hvatajući ga revere mantila.

"E.K. je otišao u svoj stan i pozvao prijatelja kako bi sa njim krenuo do stanice policije da prijavi događaj. Po izlasku iz zgrade osumnjičeni je nastavio sa uvredama i počeo fizički da nasrće na E.K. koji ga je tom prilikom odgurnuo štapom koji je imao kod sebe, po izjavi E.K. Policija je identifikovala lice i lišila ga slobode", piše u saopštenju.

UP navodi da su policajci, prije hapšenja, prevezli D.Š. u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede u vidi dva hematoma u predjelu ruke.

XS
SM
MD
LG