Linkovi

Otašević osporava snimak RTCG, službenik MUP-a negira napad


Protest u Podgorici zbog napada na novinarku
Protest u Podgorici zbog napada na novinarku

Nakon što je Portal RTCG u petak objavio snimak incidenta u kome su akteri službenik MUP-a Mladen Mijatović i novinar Dana Vladimir Otašević, Otašević je saopštio je da na snimku Javnog servisa nema dijela na kome se vidi guranje ramenom, ali ni Viši državni tužilac Miloš Šoškić koji je, po njemu, mirno posmatrao incident.

Reagujući na sadržaj snimka incidenta objavljenog na portalu Radio-televizije Crne Gore, Otašević je rekao da se na njemu ne vidi dio gdje ga Mladen Mijatović, službenik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i tjelohranitelj biznismena Zorana Bećirovića, gura ramenom.

Otašević je policiji podnio prijavu u kojoj je naveo da ga je u utorak uveče u Tržnom centru "Delta Siti", kada je pokušao da fotografiše biznismena Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, napao Mijatović, navodeći da ga je službenik MUP-a udario i uputio mu prijetnje i uvrede.

"Tačno u 15:59:28 sekundi na kamerama se može vidjeti da se tjelohranitelj Bećirovića vraća i udara me ramenom u grudi”, saopštio je Otašević. “Dakle, suština je da je snimak objavljen na RTCG prekinut i da je sakriven dio gdje me tjelohranitelj Bećirovića udara ramenom”.

Novinar Dana je rekao da je “i ovo što se vidi na snimku, koji je objavljen na Portalu RTCG, dovoljno da se vidi da je u pitanju maltretiranje i hvatanje za zadnji dio vrata mene, kao novinara koji je radio svoj posao i samo slikao na javnom mjestu”, i dodao da se na objavljenom snimku ne vidi ni kako Viši tužilac Šoškić stoji kod pokretnih stepenica i posmatra incident.

"Takođe, od pokretnih stepenica na snimku objavljenom na Portalu RTCG, ne vidi se tužilac Šoškić, koji je tu sve vrijeme stojao i nijemo gledao i slušao uvrede na moj račun i maltretiranje. To se sve može vidjeti na ostalim snimcima, koji su dostavljeni policiji i tužilaštvu", istakao je Otašević i dodao da je uvid u snimak imao i urednik "Dana" Nikola Marković.

On je ponovo izrazio sumnju da ga je tužilaštvo juče saslušalo kao svjedoka, a ne kao oštećenog, da ne bi imalo obavezu da mu daju taj i ostale snimke koje oslikavaju incident u TC "Delta”.

MUP: Mijatović negirao da je napao Otaševića i da je Bećirovićev tjelohranitelj

U pismenom izjašnjenju koje je dostavio na zahtjev Ministra unutrašnjih poslova, Službenik Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Mladen Mijatović, negirao je da je napao novinara Dana Vladimira Otaševića, ali i da radi kao privatno obezbjeđenje biznismena Zorana Bećirovića, prenose Vijesti.

"Službenik je u Izjašnjenju opovrgao tvrdnje da van radnog vremena obavlja poslove obezbjeđenja, kao itvrdnje da je napao lice O.V. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da službenik M.M. nije tražio, niti dobio odobrenje ministra unutrašnjih poslova za dodatni rad, shodno članovima 79 Zakona o državnim službenicima i namještenicima i 58 Zakona o radu", navode iz MUP-a.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova će, u skladu sa Zakonom i Etičkim kodeksom državnih službenika i namještenika, preduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti, u cilju utvrđivanja da li je službenik Ministarstva M.M. svojim postupanjem izvršio povredu službene dužnosti.", kažu u MUP-u.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici još uvijek nije utvrdilo da li je službenik MUP-a počinio krivično djelo kada je nasrnuo na novinara Otaševića.

XS
SM
MD
LG