Linkovi

Uhapšen lider DF-a Nebojša Medojević


Lider PZP-a Nebojša Medojević (rtcg.me)
Lider PZP-a Nebojša Medojević (rtcg.me)

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, uhapšen je u četvrtak oko ponoći nakon sjednice crnogorskog parlamenta i trenutno se nalazi u zatvoru u Spužu, potvrdila je Uprava policije.

Policija je saopštila da je Medojević uhapšen po nalogu za hapšenje koji je izdao Viši sud “u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita”.

Viši sud je Medojeviću odredio pritvor u trajanju od dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog javno izgovorenih tvrdnji da zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor zato što je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić navodno primio mito u iznosu od 100.000 eura.

Medojević je prije ponoćnog glasanja u parlamentu zatražio riječ, kako bi upitao predsjednika parlamenta Ivana Brajovića zbog čega su ispred zgrade parlamenta prisutni policajci u civilu, koji ga prate.

Poslanik DF Slaven Radunović rekao je su jake policijske snage bile ispred Skupštine, kao i da “nismo znali koga, ali smo znali da se nešto dešava”

“On je ušao sa mnom u auto i krenuli smo ka kući i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog smo presretnuti maricom i Nebojša je uhapšen. On je sada tu (u spuškom zatvoru)”, rekao je Radunović i dodao da je njemu i Medojeviću “rečeno da imaju nekakav nalog, ne znamo o čemu se radi”

“Sumnjamo da se isto sprema i Milanu Kneževiću, zato je on ovog momenta još uvijek u Skupštini. Svjedoci ste represije nad Demokratskim frontom i sramotne sačekuše policije dok se završi skupštinsko zasijedanje" poručio je Radunović u video poruci snimljenoj ispred zatvora u Spužu i postavljenoj na Fejsbuk.

Istu zatvorsku kaznu Viši sud je odredio i Medojevićevom kolegi iz DF-a, Milanu Kneževiću, zbog odbijanja da svjedoči o svojim tvrdnjama da mu je neimenovani sudija tog suda tražio mito od 10,000 eura u zamjenu za ukidanje presude za napad na policajca tokom protesta te koalicije u oktobru 2015.

Nakon hapšenja Medojevića, koalicija Demokratski front održala je konferenciju za medije na kojoj je njen lider, Andrija Mandić, rekao da se “Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata”.

XS
SM
MD
LG