Linkovi

CG: Vujanović raspisao lokalne izbore za 27. maj


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović (rtcg.me)
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović (rtcg.me)

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović raspisao je danas lokalne izbore u Podgorici i još devet opština za 27. maj, dok će sedam dana ranije glasanje biti održano u sjevernoj opštini Plužine.

Izbori će se, osim u glavnom gradu i njegovoj gradskoj opštini Golubovci, održati u Šavniku, Žabljaku, Baru, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Danilovgradu, Bijelom Polju i Kolašinu, saopštio je predsjednikov kabinet.

Prema navodima iz saopštenja, odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u Službenom listu Crne Gore i Službenom listu Crne Gore za opštinske propise.

Osim lokalnih izbora, u Crnoj Gori će 15. aprila biti održani i predsjednički izbori, za koje je do sada učešće najavilo nekoliko opozicionih i nezavisnih kandidata, od kojih su verifikovane tri kandidature.

Očekuje se da vladajuća Dekomratska Partija Socijalista, koja sa Socijaldemokratama i manjinskim strankama ima većinu u republičkom i većini lokalnih parlamenata, sljedeće nedjelje saopšti ime svoga kandidata za šefa države.

XS
SM
MD
LG